Първата Coca-Cola със стевия ще пият в Аржентина

28/06/2013 22:33

Fanta StillThe Coca-Cola Company обяви, че планува да пусне първата Coke, подсладена със стевия, на пазара на Аржентина. Решението на гиганта идва след наскоро направено изявление от конкурента Pepsi Co.,че подсладителят не работи добре в напитки тип кола.

Това е сефтето на новия интензивен подсладител в ключовия бранд на компанията, която до момента има на пазара подсладени със стевия напитки като Fanta Still и Vitaminwater Zero. Coca-Cola със стевия ще се позиционира отново в нишата на напитките с редуцирани калории. Практиката до момента показва, че това е най-успешнaта маркетингова стратегия - поне до излизането на второто или третото поколение стевия, когато проблемите с послевкуса ще бъдат решени.

Напомняме, че неотдавна Coca-Cola предвидливо подписа стратeгическо споразумение с най-големия производител на стевия в света - Pure Circle. Въпреки, че засега Pepsi не вярва особено в качествата на модерния подсладител, компанията също тества пазара на среднокалорийните напитки, пускайки Next с 30% по-малко калории на базата на стевия в Австралия.