EasyJet се разраства през хотели и офиси под наем до... супермаркет

07/08/2013 07:04

Сър Stelios Hadji-Ioannu, основателят на нискобюджетната авиокомпания EasyJet, предизвика сериозен медиен интерес с поредната си low-cost инициатива. Регистрацията на търговската марка easyfoodstore.com и запазването на уеб-пространство с това име, породи серия от спекулации, на които той отговори така: "Чувствам, че има празнина в търговията на дребно с храни - ниша под някои от сегашните оператори в бюджетния сегмент като Aldi и Lidl... В момента само работя върху отварянето на пилотен магазин във вече придобит имот в Южен Лондон".

Ритейл концепцията на Hadji-Ioannou ще заложи на достъпни, основни, не-брандирани пакетирани и консервирани храни на ниски цени, които всяко домакинство купува ежедневно. За момента това са единствените известни подробности за Easy магазините.

Пилотният брой на easyFoodstore ще се базира в наскоро закупена сграда, тотално окупирана от нискобюджетните концепции на Sir Stelios. На горните три етажа ще се простира easyHotel (неговата българска версия е разположена в близост до бул. Тодор Александров в София, а цените започват от 19 евро). На по-долните етажи ще могат да се наемат краткосрочно Easy офиси, нискобюджетната версия на гъвкава лондонска канцелария с добра локация. Два етажа може би ще бъдат заети от EasyGym -  концепцията за отлично оборудван нискобюджетен фитнес, където членството гарантира достъп до качествени базови услуги, а екстрите се заплащат допълнително.

Ако пилотния магазин се окаже печеливш, концепцията може да се разрастне от началото на 2014 г.