Danone за MEN: да, ама не

09/07/2013 08:00

logo zaMENС радост забелязахме появата на Danone за MEN на пазара. Както писахме през април (И нека силата да бъде с вас, мъже) киселите млека за мъже са една сравнително млада, но агресивна категория - съвсем в стила на своята основна таргет група.

Щеше да бъде странно някой друг преди пазарния лидер да се тества в тази буквално несъществуваща до момента ниша. И на първо четене, сме доволни от това "мъжко" предложение. Както сами са го описали от Danone:

"Danone за MEN  са млечно-кисели продукти, създадени специално за мъже. Те са разработени и съобразени изцяло спрямо техните вкусове, предпочитания и нужди, които ние изследвахме задълбочено през последните месеци.

Продуктите на Danone за MEN привличат вниманието със своя изчистен и елегантен черен дизайн, а тяхната квадратна опаковка допълва уникалната им и много различна визия.

Danone за MEN са гъсти и вкусни продукти, с единични съставки и ясно изразен вкус точно, както мъжете ги поискаха".

Не се съмняваме, че маркетолозите на компанията са свършили чудесна работа, но мъъъничко не ни достига, за да кажем едно голямо WOW!

  • Вместо "5% масленост" на опаковката може би щеше е по-добре да се упоменат съществуващите в продукта 4.2% протеин
  • Не е лошо да се помисли за редуциране на мазнините и въглехидратите за сметка на протеина, като неговото съдържание се доближи до това на един протеинов шейк (20-25 гр. на доза)
  • Когато става дума за мъже, количеството е важно. Разфасовките с орехи и праскови са супер...но само за онези мъже, които сутрин се събират в двора на детската градина.

И за да не бъдем голословни - ето как изглежда "our MEN" на фона на един от успешните примери - Powerful:

Продукт/

Състав 100 гр

Протеини, гр. 11,0 4,2
Въглехидрати, гр. 3,96 15,2
Мазнини, гр. 0 5,8

 

Всеки мъж, стъпвал във фитнеса, ще ни разбере - нашето момче има още доста да помпа. Иначе му пожелаваме успех и на този етап получава от нас едно сърдечно wow!