Американци разширяват категорията на таратора

15/03/2014 06:53

Всички знаем, че няма нищо по-хубаво от таратор в горещ летен ден, но дали с такава охота бихме опитали киселото мляко в по-необичайни зеленчукови комбинации? Макар да нямат никакви традиции в производството на йогурт, американците компенсират - както винаги - с изключителна изобретателност и предприемаческа смелост, затова не е чудно, че именно там се родиха първите зеленчукови кисели млека.

Продуктите на компанията Blue Hill Yogurt не са лъжица за всяка уста: те едва ли някога ще достигнат до сърцето на масовия потребител в супермаркета. Затова пък имат предимството на първия, откривайки една несъществуваща до момента пазарна ниша.

Следвайки успешната концепция при зеленчуковите сокове, Blue Hill предлага комбинации с по-сладникави или близки до вкуса на плодовете зеленчуци, като тиква, домат, моркови, червено цвекло. Съдържанието на зеленчуково пюре е доста щедро - 30%, което е една от причините за позиционирането във високия ценови сегмент. 

От Blue Hill спазват две златни правила в бизнеса:

1. Избери подходящия канал за дистрибуция: като за начало, те предлагат своите продукти в 100 магазина на веригата Whole Foods, най-голямия американски супермаркет за натурални храни

2. Дай на потребителя повече, отколкото е очаквал: Blue Hill са си написали домашното по маркетинг и са се замислили сериозно по въпроса как точно потребителите биха използвали техния продукт след покупката. Сред предложенията в секцията In the kitchen в сайта на фирмата срещаме рецепти за панакота, чийзкейк, разнообразни салати, мъфини и дори хляб. Това вече се казва работа!