Седем тенденции са водещи при здравословните храни през 2015-та

07/02/2015 09:30
В своята прогноза „Пазарът през 2015“, www.hranite.net очерта седем тенденции, които ще движат пазара на здравословни храни и напитки през годината:
  • Присъща функционалност: продуктите с естествени здравословни ползи имат невероятен потенциал да подтикват потребителите към покупка, а производителите успяват да избегнат умело тежките регулациите на сектора в Европа. Кои са най-успешните примери, и кои нови звезди се очетават на хоризонта - това накратко е първата глава на прогнозата.
  • Възходът на протеините: поредна силна година за високопротеиновите продукти, като този път най-сериозен ръст ще бележат месните протеини. Ето защо, разглеждаме подробно трансформацията на пастърмата от сухо мъжко мезе в гурме закуска, предпочитана от жените.
  • Малките закуски: удобството е ключово изискване на потребителите с динамично ежедневие. Малките контролирани порции са възможност за някои сегменти под обстрел, като този на шоколадовите и захарните изделия.
  • Добри и лоши въглехидрати: докато рафинираната захар днес е поставена в основата на всички здравословни злини, на хоризонта изплува понятието „добри въглехидрати“. Една простичка, евтина и високоразпознаваема суровина е основния печеливш от тази промяна в нагласите на потребителите. На всичкото отгоре, същата тя показва завиден брой търсения в българския Гугъл, при нисък наплив от рекламодатели. С две думи, златна мина.
  • Личното тегло като начин на живот: забравете диетичните планове, програми и продукти. Днес хората искат не диета, а здравословен начин на живот и малките креативни компании знаят как да им го предложат: една чудесна ниша за стартиращи фирми.
  • „Свободен от“: тук безспорният лидер са безглутеновите храни. Защо и как те вече излизат от нишовия пазар и се превръщат в перспективен играч на масовия, ще нищим и занапред в нашия сайт. Определено карта, на която да заложиш.
  • Реабилитация за мазнините: докато въглехидратите се пържат на бавен огън, мазнините губят демоничия си ореол. Нашият съвет: не инвестирайте усилия в създаването на нискомаслени продукти. След няколко години никой няма да си спомня за тях.
Ако тези предвиждания имат отношение към твоите бизнес планове за годината, подробности за прогнозата и начина на поръчка  тук.